Новата социална услуга е насочена към непридружени деца, чужди граждани и

...
Новата социална услуга е насочена към непридружени деца, чужди граждани и
Коментари Харесай

Обучиха представители на социалните институции за работа в новия Кризисен център в Русе

Новата обществена услуга е ориентирана към непридружени деца, непознати жители и деца бежанци в риск, преминаващи на територията на община Русе

Oбщина Русе организира двудневно образование във връзка със стартирането на новоразкритата обществена услуга „ Кризисен център за непридружени деца, непознати жители и деца бежанци в риск, преминаващи на територията на община Русе “. В него се включиха чиновници и представители на всички ангажирани институции и цивилен организации, които дружно координираха своята взаимна бъдеща работа.

„ Разкриването на спешния център е наша отдавнашна фантазия и фактът, че такава обществена услуга започва за пръв път в България, ни кара да се гордеем, че Русе още веднъж е отличник в обществената сфера в страната “, обърна се към присъстващите заместител – кметът Енчо Енчев. Той изрече своята признателност на всички, присъединили се във форума, и им пожела и в бъдеще да работят в толкоз добър синхрон.

По време на образованието шефът на дирекция „ Хуманитарни действия “ Катя Петрова показа новата обществена услуга, а редът за настаняване на ползвателите бе показан от чиновници от Дирекция “Социално подкрепяне ”. В разискването на дейностите се включиха и чиновници на екипите на Министерство на вътрешните работи, Държавната организация за протекция на детето и Държавната организация за бежанците. Презентации бяха направени от лектори на Върховния комисариат на беженците към Организация на обединените нации, преводачът арабист Владимир Панов и представители на УНИЦЕФ, оповестиха от Община Русе.

В извършените полемики по тематиката бе наблегнато на практическата взаимна работа на локално равнище сред институциите и неправителствените организации за дейности, ориентирани към правата на децата.

Срещата завърши с посещаване в центъра и хрумвания за бъдещи взаимни образования и начинания, ориентирани към продан на положителни практики и повишение качеството на услугите при работа с непридружени деца, непознати жители и деца бежанци в риск.

Припомняме, че през октомври Общинският съвет гласоподава единомислещо разкриването на новата обществена услуга. Нейната активност ще бъде финансово обезпечена от държавния бюджет и от нея ще могат да се възползват 16 консуматори. Новата услуга цели гарантирането на правата и ползите на непридружени деца, непознати жители и деца бежанци, като ще бъдат основани условия за развъждане в безвредна среда и приемане на експертна поддръжка. Община Русе ще разпореди осъществяването на активността на снабдител след провеждането на конкурс. Очаква се личният състав да е от 12 души, които ще се грижат за ползвателите на Кризисния център.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР